Idag blir jag nog använd av Gud

Jag är förkyld. Det regnar ute. Jag sätter mig i bilen för att skjutsa barn till skola och dagis och upptäcker att bränslemätaren visar nära noll. Vissa dagar är livet på topp, andra dagar är det tvärt om. Denna dagen har helt klart en dragning åt det senare.

På ”macken” möter jag en man i dörren. Mannen i kassan hälsar honom ”Lycka till idag” och berättar för mig att mannen jag mötte idag ska tvätta ett tak utomhus, som i regnet blir glashalt att gå på. Det finns mycket att vara tacksam över. Att man får sitta inne och jobba.

Jag läser i Bibeln hur Gud kallar diverse personer. Till synes helt vanliga personer utan några egentliga talanger. Ungefär som jag känner mig idag med huvudet fullt av snor. Det bådar ju gott. Idag blir jag nog använd av Gud…

Per Ringbo