Om Solviken

Solviken är en sommargård som ägs av Equmeniakyrkan Fristad. Den ligger 5 km utanför Fristad väg 42 mot Trollhättan. Gården ligger naturskönt vid sjön Ärtingen med en fin badplats med bryggor, gräsytor, gungor, grillplats och promenadstigar.

Sommartid
Blir du sugen på glass eller vill ha lite fika är caféet öppet och det finns mycket hembakat att välja på. Det serveras också smörgås, pajer m.m.

Vill du komma ut på sjön en tur så finns det båt och kanot att hyra och fiskekort att köpa. Passa också på att leka lite. Det finns kubbspel, bollar, sandleksaker m.m. att låna.

Det finns också möjlighet att sova över på Solviken i något av de fem rummen. Tänk att få vakna en härlig sommarmorgon och ta ett morgondopp i sjön!

På onsdagskvällar har vi öppet lite längre och då serveras våfflor med grädde och sylt. Det blir någon form av program, ofta sång och musik.

Varje söndag under sommaren kl.10.15 är det gudstjänst dit du också är mycket välkommen.

Midsommarafton har vi ett stort midsommarfirande som börjar kl. 15.00 med dans kring midsommarstången. Sen blir det servering, lotterier, underhållning, tipspromenad, andakt m.m.

Vår och höst
Från 2:a maj till mitten av oktober kan gården hyras. I den nyrenoverade storstugan finns det plats för ca 50 personer. Köket är utrustat för ungefär lika många.

Det finns ca 20 sängplatser i 5 smårum. Det finns också möjlighet att slå upp tält.
Dusch, toalett,tvättmaskin och pentry finns i ett fräscht servicehus.

Vi vill värna om en alkoholfri miljö och hoppas alla våra besökare respekterar detta.