Om Solviken

Solviken är en sommargård som ägs av Equmeniakyrkan Fristad. Den ligger 5 km utanför Fristad väg 42 mot Trollhättan. Gården ligger naturskönt vid sjön Ärtingen med en fin badplats med bryggor, gräsytor, gungor, grillplats och promenadstigar.

Sommartid
Blir du sugen på glass eller vill ha lite fika är caféet öppet och det finns mycket hembakat att välja på. Det serveras också smörgås, pajer m.m.

Vill du komma ut på sjön en tur så finns det båt och kanot att hyra och fiskekort att köpa. Passa också på att leka lite. Det finns gungor, svingskiva, volträcke. Det finns kubbspel, bollar, sandleksaker m.m. att låna.

Det finns också möjlighet att sova över på Solviken i något av de fem rummen. Tänk att få vakna en härlig sommarmorgon och ta ett morgondopp i sjön!

Söndagar under denna sommar sänds alla gudstjänster på Youtube pga Covid-19. (Se hemsidans startsida). Det är alltså inga fysiska samlingar på Solviken.

Midsommaraftonens stora midsommarfirande är i år inställt. Det kommer att finnas några midsommaraktiviteter på annat sätt, men inte på Solviken. (se hemsidans startsida)

Vår och höst
Från 2:a maj till sista september kan gården hyras. I storstugan finns det plats för ca 50 personer. Köket är utrustat för ungefär lika många.

Det finns ca 20 sängplatser i 5 smårum. Det finns också möjlighet att slå upp tält.
Dusch, toalett, tvättmaskin och pentry finns i ett servicehus.

Vi vill värna om en alkoholfri miljö och hoppas alla våra besökare respekterar detta.