Om Solviken

Solviken är Fristads Missionkyrkas sommargård som ligger 5 km utanför Fristad mot Trollhättan. Gården ligger naturskönt vid sjön Ärtingen med en fin badplats med bryggor, gräsytor, gungor, grillplats och promenadstigar.

Blir du sugen på glass eller vill ha lite fika är caféet öppet och det finns mycket hembakat att välja på. Det serveras också smörgås, pajer, och pizzor m.m.

Vill du komma ut på sjön en tur så finns det båt och kanot att hyra och fiskekort att köpa. Passa också på att leka lite. Det finns kubbspel, bollar, sandleksaker m.m. att låna.

Det finns också möjlighet att sova över på Solviken i något av de fem rummen. Tänk att få vakna en härlig sommarmorgon och ta ett morgondopp i sjön!

På onsdagskvällar har vi öppet lite längre och då serveras våfflor med grädde och sylt. Det blir någon form av program, ofta sång och musik.

Varje söndag under sommaren kl.10.15 är det gudstjänst dit du också är mycket välkommen.

Midsommarafton har vi ett stort midsommarfirande som börjar kl. 15.00 med dans kring midsommarstången. Sen blir det servering, lotterier, underhållning, tipspromenad, andakt m.m.

Under vår och höst kan man hyra Solviken.
I storstugan finns det plats för 50-60 personer. Köket är utrustat för ungefär lika många.

Det finns ca 20 sängplatser i 5 smårum eller man kan bo på golvet i storstugan. Det finns också möjlighet att slå upp tält.
Dusch, toalett och pentry finns i ett fräscht servicehus.

Vi vill värna om en alkoholfri miljö och hoppas alla våra besökare respekterar detta.