Alpha

Hösten 2019 har vi haft en ny omgång av Alpha och Beta.

Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna. Det finns på caféer och universitet, i hem och kyrkor och på massa andra platser. Ingen Alpha är den andra helt lik, men generellt så har de tre saker gemensamt: Mat, föredrag och ett gott samtal.

Alphakursen är till för alla som vill fundera och reflektera kring livet och dess mening. Det är en plats där människor kan komma och koppla av, äta, lyssna och dela sina tankar.

Betakursen är för dig som redan gått en Alphakurs, men vill fortsätta att fundera och reflektera kring dessa frågor tillsammans med andra.

När och Var

Vi återkommer till hösten med tider angående Alpha och Beta.

Under våren 2020 kommer vi istället att ha samtalskvällar under temat Existentiell hälsa. Datum för dessa kvällar är 23/1. Då handlar det om Hopp, 6/2 talar vi om Harmoni, 20/2 är temat Helhet, 5/3 Sammanhang, 19/3 Andlig styrka, 2/4, Tro, 16/4 Meningen med livet och 23/4 Förundran.

Equmeniakyrkan Fristad, Stora vägen 44, 513 33 Fristad

Kursansvarig

Per Ringbo

Du kan inte anmäla dig just nu.