Tro, hopp och kärlek

Har börjat titta på TV serien ”Tro, hopp och Kärlek” Tre starka ord. Ordföljden kan kännas lite sliten, med det är helt klart tre betydelsefulla ord. Tillsammans och var för sig. När jag läser dem i min bibel (1 Kor 13) så står det i kapitlets sista vers att ”störst av dem är kärleken” och det känns oftast mycket bra. När jag tittar på TV programmet, så känns det som om att flera av deltagarna sätter stort hopp till att serien skall leda fram till ”någonting” gott. När jag funderar över ordföljden för min egen del i, så förstår jag att ordet Tro betyder mycket för mig. Inte bara just nu, utan det har alltid gjort det på ett eller annat sätt. Fundera du också, vilket av orden är viktigast ? Går det att överhuvudtaget säga att ett av dem är viktigare eller mer betydelsefullt än något av de andra ? Tro, hopp och kärlek kanske inte ens går att plocka isär. Jag kommer att ta dig med på min lilla resa runt just denna ordkombination vid ett par tillfällen framöver. Häng gärna med !

Här börjar jag min första spaning som bloggare för Fristads Missionskyrka. Jag heter Anna-Karin Ryberg, jag är fru och tonårsmorsa. Att tro, känns nödvändigt för mig. Att få dela min tro med andra, känns livsviktigt för mig. Att tron får vara en del av mig, känns alldeles, alldeles underbart 🙂

Sköt om Er !

Anna-Karin Ryberg